Domov » Novice » Gospodarstvo » Kuhna v mestu

Kuhna v mestu


Preteklo soboto je ptujska tržnica nudila prostor ptujskim gostincem, ki so s svojo kulinariko v okviru Kuhne v mestu razvajali obiskovalce.

Kuhna v mestu je sedaj že tradicionalni kulinarični dogodek, ki poskrbi za urbano kulinarično dogajanje. Dogodek organizira Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju s ptujskimi gostinci, teh pa se je odzvalo kar nekaj. MATEVŽ BOŽIČ je vrhunski chef in kulinarični virtuoz, ki je soustvarjal zgodbo Hiše Denk, svetovno znane restavracije, ki je dobitnica Michelinove zvezdice. GOSTILNA GRABAR s sodobnimi tehnikami ustvarja okuse, ki izhajajo iz tradicionalnih jedi. GOSTILNA RIBIČ je znana štajerska ribja restavracija z več kot 25-letno kulinarično tradicijo. RESTAVRACIJA GRAND HOTELA PRIMUS, se ponaša s trajnostnim znakom Green Key,. Za sladkosnede sta poskrbeli Pekarna Blanka, ter Kurtos family  Osvežitev pa so nudili Kavarna Bodi, Frizi Beer in GR Browery.

V popoldanskih urah so Kuhno v mestu popestrile melodije saksofonista Blaža Švagana in klaviaturista Marka Črnčeca. Kuhna v mestu pa je samo eden izmed dogodkov v organizaciji Zavoda za turizem Ptuj, s katerimi pod kampanjo Sobota je # pridi v mesto želijo vzpodbuditi dogajanje in življenje v starem mestnem jedru.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 15. septembra 2023.)

Na vrh