Domov » Novice » Gospodarstvo » 40 let zbora DruŠtva upokojencev Ptuj

40 let zbora DruŠtva upokojencev Ptuj

 

Mešani pevski zbor ptujskega društva upokojencev letos praznuje že 40 let delovanja. Pevski zbor se je pretekli petek ob jubileju predstavil zbranemu ob?instvu v Narodnem domu. Kljub mnogim težavam, ki so jim bili pri?a skozi desetletja delovanja, jim pevski zbor še vedno veliko pomeni, predvsem druženje. Med gostovanji po Sloveniji in tujini pa so tudi ambasador preteklosti, Poetovione.

Vojo Veli?kovi?, predsednik Društva upokojencev Ptuj, je povedal: "Štiridesetletni jubilej je nekaj zelo pomembnega. Tako kot je zrel ?lovek, ko doseže štirideset let življenja in postaja moder, postaja ustvarjalen, trdim, da tudi naš zbor, ne glede na to, da je zbor upokojencev, postaja dodatno ustvarjalen, dodatno moder in mislim, da bo nadaljeval svojo pot naprej. Seveda z novimi ?lani, tudi z ve? ?lani, ampak še vedno bo osnovno to, da jih pesem združuje in da jim daje veselje do življenja."

Tokrat so zapeli pod vodstvom novega zborovodje Olivera Bu?ka. "Zelo smo veseli, da nas je okrepil mladi zborovodja, zelo nadobuden, zelo angažiran in dojemljiv za zbor. Razume tudi, da gre seveda za glasove, ki niso to, kar so lahko glasovi v neki srednji dobi ljudi. Ampak mislim, da je tudi on zadovoljen z nami. Mi smo z njim vsekakor zelo zadovoljni," ga je pohvalil predsednik društva.

Letos pa ptujski upokojenci praznujejo še eno okroglo obletnico, 60-letnico Društva upokojencev, ki jo bodo proslavili enaindvajsetega tega meseca v Termah.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 1. junija 2007)

Na vrh