Domov » Novice » Gospodarstvo » Zakaj Center interesnih dejavnosti ni odprt skozi cel dan

Zakaj Center interesnih dejavnosti ni odprt skozi cel dan

Center interesnih dejavnosti Ptuj je javni zavod, ki so ga ustanovili leta 1994. Deluje kot mladinski center, njegove ciljne skupine so otroci, dijaki in študentje.

Svetniška skupina SMS je na majski seji mestnega sveta MO Ptuj podala vprašanje zakaj je Center interesnih dejavnosti CID, ki ima tudi statud mladinskega centra, zaprt ob koncih tedna, popoldnevih, večerih in celo v času šolskih počitnic?

MO Ptuj je ustanoviteljica Zavoda in naj zato preuči stanje in čimprej z vodstvom CID-a uredi, da bo prostor namenjen mladim v ?au in na na?in, ki upošteva namen svojega obstoja in populacije za katero je ustanovljen.

V CID-u na to odgovarjajo, da imajo premalo kadra, da bi lahko imeli odprto vsak dan od jutra pa do večernih ur. Za uporabnike je odprt od ponedeljka do petka od 9. do 18. ure, za razne prireditve pa še dlje. Ob koncih tedna se v njihovih prostorih odvijajo razne organizirane dejavnosti. V soboto imajo tako odprto med deseto in 14. ter med 18. in 23. uro. V nedeljo pa med 11. in 17. uro.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 1.6.2007)

Na vrh