Domov » Novice » Gospodarstvo » Gledališka premiera – Igra za dve osebi

Gledališka premiera – Igra za dve osebi

 

V petek, 8. junija, smo si v amfiteatru ogledali zadnjo premiero te sezone Igra za dve osebi. V glavnih vlogah sta zaigrala Aljoša Ternovšek in Aleksandra Balmazovič.

 

Igra za dve osebi je eno temeljnih del ameriškega dramatika Tennesseja Williamsa in je v tujini uprizorjena mnogo redkeje kot njegova zgodnejša dela. Gledališki režiser in hkrati direktor Mestnega gledališča Rene Maurin je pri nas prvi, ki je igro postavil na oder slovenskega gledališča. Rene Maurin, direktor Mestnega gledališča Ptuj: “To besedilo me je pritegnilo po večih plateh, zagotovo pa Wiliamsova avtobiografska komponenta in njegovo poigravanje z gledališko formo, načinom ustvarjanja, prepletom, realnosti in fikcije”.

 

Aleksandra Balmazovič, igralka:”Vloga je kompleksna, oba lika sta suicidna in tema?na, v tej temačnosti pa smo poizkušali poiskati tudi kakšne svetle točke”.

 

Aljoša Ternovšek, igralec:”Igram človeka, ki je v življenju doživel različne travme – videl je, kako je o?e ubil mamo in to ga spremlja vsepovsod, se pa skuša skozi gledališče te travme očistiti”.

 

Sama predstava je zahtevna, saj gre za igro, kjer se resničnost in fantazija vedno znova prepletata. Mi smo vam ponudili nekaj drobcev, vsekakor pa si je predstavo v izvrstni izvedbi obeh igralcev vredno ogledati v celoti.

Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 12.6.2007

Na vrh