Domov » Novice » Gospodarstvo » "Ali res vsaka peta ženska pade po stopnicah"

"Ali res vsaka peta ženska pade po stopnicah"

Tako so poimenovali okroglo mizo, kjer so Vlasta Nussdorfer, višja državna tožilka in generalna sekretarka društva Beli obroč, mag. Miran Kerin direktor Centra za socialno delo Ptuj, in Jana Valentin predsednica ptujskega Humanitarnega društva Soroptimist, spregovorili o nasilju v družini.

Na ptujski Center za socialno delo se za pomoč letno obrne približno 30 žensk, žrtev nasilja v družini. Policija na območju upravne enote Ptuj pa letno posreduje v zasebnih prostorih okrog 350 krat. Kar pomeni, da se le deset odstotkov žrtev nasilja obrne po pomoč na Center za socialno delo.

Za ženske, ki se v domačem okolju počutijo ogrožene in se želijo umakniti ima Center za socialno delo Varno hišo. Na dveh lokacijah imajo skupaj 16 postelj, ki so skoraj ves ?as polno zasede. žrtvam nasilja, ki se odločijo za ta korak, nudijo vsakovrstno pomoč tudi naprej. Članice Humanitarnega društva Soroptimist Ptuj so med drugim pomagale pri sofinanciranju opreme za Varno hišo.

Če so v teh družinah tudi otroci, policija obvesti center za socialno delo, ki po zakonu mora posredovati. Za mlade delujeta 24 ur na dan tudi dva brezplačna telefona, kamor se lahko obrnejo po nasvet ali pomoč.

TOM TELEFON za otroke in mladostnike 080 1234

ZAUPNI TELEFON SAMARIJAN 080 1113

Na vrh