Domov » Novice » Gospodarstvo » Kavarna ptujskih Študentov Še vedno ni odprta, dobila pa je novega upravitelja

Kavarna ptujskih Študentov Še vedno ni odprta, dobila pa je novega upravitelja

V Ptujski kroniki smo že ve?krat poro?ali o dogajanju v zvezi z novim prostorom Kluba ptujskih študentov Kavarno ptujskih študentov, ki bi naj nadomestila vrzel, ki je v ptujskem študentskem življenju nastala z zaprtjem Kolnkište. Kpš-jevci odprtje Kavarne sedaj napovedujejo v ?im krajšem ?asu, prek javnega razpisa pa so tudi izbrali njenega upravitelja, Ptuj?ana Boštjana Maroha, dolgoletnega delavca v gostinstvu in uspešnega barmana.
Predsednik Kluba Saša Ljubec je tudi povedal, da so odprtje tolikokrat prestavljali predvsem zaradi dolgotrajnega ?akanja na razna dovoljenja in zamujanja izjavalcev, ki se naj ne bi držali zastavljenih rokov.
Ker študentski klubi zaradi pravne podlage ne morejo opravljati pridobitnih dejavnosti, bo s prostorom upravljalo podjetje Kluba ptujskih študentov Kultum, ki je bilo neko? ustanovljeno zaradi vodenja Kolnkište. Upravitelj Kultuma bo ?lan vodstva Kluba Miro Sarki?evi?, pod njegovim nadzorom pa bo torej s Kavarno upravljal prek razpisa izbran Maroh, ki že dobrih osem let dela v gostinstvu. Maroh je bil tudi edini, ki se je na javni razpis sploh prijavil, vendar so zaradi njegovega znanja in izkušenj Kpš-jevci z njim zadovoljni, pri upravljanju Kavarne pa mu bo zagotovo prav prišlo tudi ukvarjanje z barmanstvom. Na to, da je bil edini prijavljen na razpis je po njegovem mnenju vplivalo predvsem to, da Kluba in Kultuma ostali gostinci ne jemljejo resno. Pravi tudi, da bo glede tega dokazal ravno nasprotno in obljublja, da bo lokal prinesel neko novost in svežino ter tudi, da bo vedno poln. K temu bi naj prispeval tudi dober program, ki ga bodo ustvarjali skupaj.

Objavljeno v oddaji Ptujska kronika (14. 9. 2007).  

Na vrh