Domov » Novice » Gospodarstvo » Novinarska konferenca Komunalnega podjetja Ptuj

Novinarska konferenca Komunalnega podjetja Ptuj


V torek je v prostorih Komunalnega podjetja Ptuj potekala novinarska konferenca v zvezi z aktualnim dogajanjem z vodooskrbnim sistemom v Spodnjem Podravju. Odgovorni so podali stališče glede potrditve cen storitev obvezne gospodarske javne službe za oskrbo s pitno vodo in predstavili projekt rekonstrukcije vodooskrbnega sistema ter vlogo občin pri tem.

Na sedežu ptujske komunale so odgovorni zbrane seznanila z aktualnim dogajanjem v zvezi z vodooskrbnim sistemom v Spodnjem Podravju. Sistem, sicer dolg več kot 1200 km, je po hidravličnem izračunu potreben popolne obnove na dolžini 250 km. Ker so lastnice sistema občine, Komunalno podjetje Ptuj jim je kot upravljavec ponudilo vso tehnično podporo, občine pa se ne morejo dogovoriti o delitvenem ključu financiranja projektne dokumentacije, se ta zgodba znova oddaljuje.

V Komunalnem podjetju Ptuj so si zadali nalogo, da bi vsako leto zamenjali okrog 200 priključkov na letni ravni, ob menjav števcev pa sistem posodobili do te mere, da bi lahko izgube sprotno preverjali tako upravljavci kot uporabniki.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 2. avgusta 2019.)

Na vrh