Domov » Novice » Gospodarstvo » Označevanje zabojnikov za zbiranje odpadkov

Označevanje zabojnikov za zbiranje odpadkov


Javne službe Ptuj bodo v septembru izvedle akcijo označevanja zabojnikov za zbiranje odpadkov na vseh odjemnih mestih. Namen akcije je preveriti ustreznost vseh zabojnikov po standardu EN 840 1-6, s tem pa vzpostaviti enotno evidenco zabojnikov v sklopu izvajanju odvoza odpadkov, kot jim nalaga zakon.
Označevanje zabojnikov bodo izvedli tudi na vašem naslovu kot zapisano v nadaljevanju.
Termin izvedbe: Načrtujejo, da vas bo predstavnik podjetja obiskal v terminu od 11. 09. 2023 do 12. 09. 2023, med 07:00 in 19:00 uro. Zaradi zagotovitve uspešnosti postopka vas naprošajo za sodelovanje in upoštevanje spodnjih navodil:
-Predstavniku podjetja zagotovite dostop do zabojnikov za mešane komunalne odpadke (črni zabojnik) in za biološke odpadke (rjav zabojnik – v kolikor ga imate v vašem gospodinjstvu), ki jih postavite na odjemno mesto, kot ob rednem odvozu.
-Na pokrov vsakega zabojnika za zbiranje odpadkov nalepite eno nalepko, ki jo najdete na dnu tega dopisa.
– Predstavnik podjetja bo ob pregledu zabojnika na levo stran telesa zabojnika nalepil večjo naslovno nalepko (100 x 50mm) s podatki naslova in s tem potrdil, da je postopek uspešno zaključen, kar pomeni, da lahko zabojnike pospravite.
V kolikor po dveh dneh od predvidenega termina izvedbe, naslovne nalepke ne vidite na nobenem od zabojnikov, jih o tem obvestite. V kolikor je nalepka prisotna vsaj na enem od zabojnikov, lahko vse zabojnike pospravite.
V sklopu izvedbe postopka lahko pride do nenačrtovanih zamud, za kar se že vnaprej opravičujejo in prosijo za razumevanje. Za dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki (02) 620 7 364 ali 02 620 7 337, vsak delovnik med 7:00 in 15:00 uro.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 8. septembra 2023.)

Na vrh