Podelili priznanja za najboljše inovacije – Petv
Domov » Novice » Gospodarstvo » Podelili priznanja za najboljše inovacije

Podelili priznanja za najboljše inovacije


V skladu z razpisom za inovacije podravske regije je letos v razpisnem roku prispelo 19 inovacij. Komisija, ki je vse prispele vloge pregledala in ocenila, je podelila 6 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronasta priznanja ter 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti.

Priznanja, ki jih podeljuje Štajerska gospodarska zbornica, so del nacionalnega projekta Priznanja Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije in predstavljajo najvišja nacionalna priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in drugih organizacij. Glede na dosežene točke na našem regionalnem izboru, so se v nacionalni izbor uvrstile inovacije: Flyway – Električni vodni skiro, podjetja HighFly, d. o. o., Sunlife Table, podjetja Ekosen, d. o. o., in MeatQ – Senzor za svežost perutninskega mesa, IOS, inštitut za okoljevarstvo in senzorje, proizvodnja, trgovina in storitve, d. o. o.

Potem, ko je lani potekala prireditev preko on-line povezav, čemur je seveda botrovala epidemiološka situacija, so se letos vse inovatorke in inovatorji zbrali v Dominikanskem samostanu na Ptuj in prisluhnili predstavitvam posameznih inovacij. Štajerska gospodarska zbornica je letos, drugič zapored izdala Katalog inovacij podravske regije, ki je dosegljiv tudi na spletni strani zbornice in prinaša predstavitev inovacij. Ob podelitvi nagrad inovatorjem in inovatorkam je mag. Aleksandra Podgornik, direktorica ŠGZ, izpostavila: »Inovativno razmišljanje in inovativne prakse so bile nujnost preteklega in so nujnost današnjega časa, so pravzaprav edina možnost, ne samo razvoja, ampak tudi obstanka. Razmišljanje, da ni mogoče več ničesar odkriti, pomeni vdati se. In če to apliciram na podjetje – ne razmišljati o novih možnosti, ne dati prostora novim idejam in inovativnim predlogom in inovacijam pomeni ne razmišljati o razvoju. In kakšna je usoda podjetja, ki ne razmišlja o razvoju? Čeprav je odgovor najbrž vsem jasen, pa vendarle ne moremo in ne smemo prezreti, da se v mnogih sredinah še ne zavedajo, da prav inovacije predstavljajo premoženje, ki ima neprecenljivo vrednost in vpliva na vrednost celotnega podjetja, in da so uspešna podjetja prav tista – ali celo samo tista, ki se tega zavedajo in zato vlagajo v razvoj.« Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja ŠGZ spodbuja podjetja in samostojne inovatorje pa tudi nevladne organizacije in občine k razvoju inovacijske kulture, ki jo naše gospodarstvo pa tudi celotna družba nujno potrebujeta za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci.

FOTO – avtor Črtomir Goznik
Na vrh