Domov » Novice » Gospodarstvo » Poli green

Poli green


Na novinarski konferenci v Dominikanskem samostanu na Ptuju so predstavili nov izdelek, prvo brezmesno Poli na osnovi grahovih beljakovin. Cilj Perutnine Ptuj je, da Poli green postane prva izbira vseh, ki iščejo kvalitetne izdelke na področju alternativnih virov proteinov iz kakršnih koli razlogov, je na novinarski konferenci izpostavil mag. David Visenjak, direktor za trženje v Skupini Perutnina Ptuj

Večina prebivalstva danes še vedno uživa meso in druge izdelke živalskega izvora, medtem ko se 18,3% Evropejcev opredeljuje za fleksitarijance in so tako druga največja prehranska skupina takoj za vsejedci. Za spremembo svoje prehrane pa so najbolj odprte mlajše demografske skupine. Glavna dva najpomembnejša nakupna motivatorja pri ciljni skupini sta trajnost in zdrav življenjski slog.

Predvsem slednje ciljne skupine v Perutnini Ptuj nagovarjajo z novim izdelkom Poli green. »Perutnina Ptuj je v vsej svoji dolgoletni tradiciji vedno bila razvojno usmerjena. Kot največji regijski proizvajalec piščančjega mesa in izdelkov z novo linijo Poli green sledimo najsodobnejšim prehranskim trendom. Naš cilj je, da Poli green postane prva izbira vseh, ki iščejo kvalitetne izdelke na področju alternativnih virov proteinov iz kakršnih koli razlogov, » je povedal mag. David Visenjak, direktor za trženje v Skupini Perutnina Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 10. maja 2023.)

Na vrh