Domov » Novice » Gospodarstvo » Predstavitev Poslovnega poročila Komunalnega podjetja Ptuj d.d. za leto 2022

Predstavitev Poslovnega poročila Komunalnega podjetja Ptuj d.d. za leto 2022


V Mestni hiši na Ptuju je v sklopu delovnega sestanka županje z mestnimi svetniki na dnevnem redu tudi predstavitev Poslovnega poročila Komunalnega podjetja Ptuj d.d. za leto 2022.

Predstavitev je podala ga. Marija Magdalenc, sicer predavateljica računovodstva. S predstavitvijo je želela svetnike opolnomočiti z znanjem kako razumeti poročila podjetij, ki jih na sejah dobivajo na mizo.

Poslovna poročila predstavljajo dokumentacijo, ki opisujejo finančno stanje, uspešnost in druge pomembne vidike poslovanja podjetja. Ta poročila so izdelana na podlagi analize poslovnih podatkov in informacij, ki jih zberejo in obdelajo vodstveni delavci in finančni strokovnjaki. Branje poslovnih poročil pa je pomembna veščina za razumevanje finančnega stanja in uspešnosti podjetja. Za razumevanje poslovna poročila, je zato potrebno upoštevate kar nekaj korakov ter računovodskih terminov. Ob uvodu so tukaj še finančni izkazi, upravno poročilo, dejavniki, ki vplivajo na uspešnost podjetja, to lahko vključuje rast prihodkov, marže, stroške, tržne trende, konkurenco in druge dejavnike, ki so pomembni za specifično panogo podjetja in vplivajo na dolgoročno načrtovanje, analize kazalnikov uspešnosti, nezanemarljive pa so tudi priloge in dodatne informacije.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 9. junija 2023.)

Na vrh