Domov » Novice » Gospodarstvo » Projekt CreaInnovation

Projekt CreaInnovation


ZRS Bistra Ptuj je v preteklem tednu gostilo on line zaključno novinarsko konferenco, vezano na projekt CreaInnovation, ki se izvaja v okviru programa Interreg Mediteran.

Cilj projekta MED CreaInnovation je razširiti in poglobiti znanje in prakso kreativnih metodologij in procesov v malih in srednjih podjetjih (ki se osredotočajo predvsem na trajnostni razvoj), pa tudi v javnih in akademskim ustanovah z širjenjem tega znanja, ki mu sledi praktično eksperimentiranje, pri reševanju kreativnih problemov in raziskovanju potencialnih priložnosti za inovacije. Ta pristop vodi k resničnim in izvedljivim idejam za inovacije v MSP, javnih in akademskih institucijah, gradi strukturirane procese za nove razvoje, ki daje prilagojeno podporo in inovacije. V lokalnem okolju bomo vzpostavili tako imenovane kreativne laboratorije, kot mesto za vzpostavljanje kreativnih idej in razvoj orodij za spodbujanje kreativnega podjetništva.

V okviru projekta so uporabniki spoznali prednosti kreativnih pristopov pri soočanju z izzivi. Mnogo raznovrstnih institucij je preizkusilo učinkovitost kreativnih delavnic in so prejeli zelo konkretne rešitve za njihove izzive.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 29. januarja 2021.)

Na vrh