Domov » Novice » Gospodarstvo » Projekt Energetska prihodnost

Projekt Energetska prihodnost


Lokalne energetska agentura je v Domu krajanov Grajena izvedla delavnico samooskrbe z električno energijo.

V okviru projekta Energetska prihodnost, občanom namreč predstavljajo možnosti samooskrbe z električno energijo s sončnimi elektrarnami vključno s finančnimi vzpodbudami in sicer v okviru individualne ter skupnostne samooskrbe ter v okviru energetske skupnosti.

Na delavnici je ob strokovnjakih iz Lokalne energetske agenture Spodnje Podravje sodeloval tudi strokovnjak iz podjetja Energija plus d.o.o., ki ima na področju sončnih elektrarn in vzpostavljanja samooskrbe nekajletne izkušnje.
Na delavnici se je bilo moč seznaniti s postopki pri pridobivanju soglasij za individualno ter skupnostno samooskrbo, možnosti vzpostavitve energetske skupnosti, načini sofinanciranja, ovire pri vzpostavljanju samooskrbe, možnostjo vgradnje hranilnikov in interaktivnih polnilnic električnih vozil ter načinom vzpostavitve lokalnega pametnega omrežja.
Delavnica v okviru projekta »S skupinsko in individualno samooskrbo z električno energijo v pametno energetsko prihodnost« sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 8. marca 2023.)

 

Na vrh