Domov » Novice » Gospodarstvo » Tehnološki park na Ptuju

Tehnološki park na Ptuju


Petek, 17. junij je bil poseben dan, saj se je odprl Tehnološki park na Ptuju. Ta v novi podobi domuje v popolnoma prenovljeni stavbi na naslovu Vičava 1.

Pred približno dvajsetimi leti se je pričela zgodba podjetja Intera. Takrat je šlo za majhno garažno podjetje, ki se je z leti razvijalo. Dodaten razvoj prinaša nova prenovljena stavba, katero je junija leta 2019 kupilo ptujsko podjetje Intera. Ustanovitelja in lastnika sta domačina Davorin Gabrovec in Peter Ladič, ki sta naredila drzno potezo s popolno prenovo markantne vile, ki sta jo spremenila v Tehnološki park na Ptuju. Investitorja sta želela ohraniti mogočnost in dušo te hiše, ki že vsaj sto let označuje mestna vrata na čudoviti zeleni lokaciji med Panoramo in grajskim gričem, obenem pa ji dati vsebino, ki ji bo dajala energijo še vsaj naslednjih sto let. V zgradbi deluje v podjetjih Intera in Databox trenutno okrog 80 zaposlenih. Skupna vrednost investicije je znašala nekaj čez 2 milijona evrov.

Slavnostna otvoritev je potekala skozi predstavitve zgodovine zgradbe, projekta, del na zgradbi in filma končne podobe zgradbe. Sledil je ogled novih prostorov, pogostitev in druženje po končanem projektu, katerega so zaposleni na simbolni način označili z napisom na majicah Upgrade complited. Nadgradnja prostorov je tako zaključena in s tem je Ptuj bogatejši za nov izjemen Tehnološki park.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 22. junija 2022.)

Na vrh