V Skupini Talum so tudi v letošnjem letu objavili razpis za kadrovske štipendije za novo šolsko leto 2021/2022 – Petv
Domov » Novice » Gospodarstvo » V Skupini Talum so tudi v letošnjem letu objavili razpis za kadrovske štipendije za novo šolsko leto 2021/2022

V Skupini Talum so tudi v letošnjem letu objavili razpis za kadrovske štipendije za novo šolsko leto 2021/2022


K prijavi vabijo dijake in študente, ki se izobražujejo na programih strojni tehnik, mehatronik operater, oblikovalec kovin – orodjar, elektrotehnik, elektrikar, metalurški tehnik ter mag. inž. metalurgije in materialov. Prijave v Talumu sprejemajo do 6. septembra 2021.

Kadrovske štipendije poleg praktičnega prikaza poklicev, ki ga v Talumu tradicionalno (v živo oz. nazadnje zaradi razmer virtualno) pripravijo v začetku leta, organiziranih ogledov proizvodnje za mlade, možnosti opravljanja obvezne prakse, mentorstva pri seminarskih in drugih nalogah, predstavljajo eno od oblik pridobivanja novih mladih sodelavcev. Spreminjajoče se okoliščine prinašajo prilagoditve dosedanjega načina delovanja in spreminjanje dolgoletnih strategij v smeri večje prilagodljivosti in učinkovitosti. V Talumu novim okoliščinam prilagajajo tudi strategijo štipendiranja. Na podlagi ocene prihodnjih potreb v proizvodnji selektivno pristopajo k pritegnitvi bodočih mladih sodelavcev predvsem tehnične stroke.

Že samemu izboru kadrovskih štipendistov dajejo v Talumu veliko težo, saj postane študent ali dijak z dnem, ko postane njihov štipendist, del kolektiva. Štipendiste aktivno z obvezno enomesečno prakso vključujejo v delovni proces že v času šolanja, saj se medsebojno na ta način najbolje spoznajo in se lažje odločijo za nadaljevanje skupne poti po končanem šolanju.

Trenutno imajo sicer v Talumu 30 štipendistk in štipendistov. V tovarni si želijo, da bi se jim kmalu pridružilo čim več novih, saj veljajo poklici teh strok za izrazito deficitarne, zato si sami in v sodelovanju s strokovnimi združenji in izobraževalnimi institucijami prizadevajo za promocijo tehničnih poklicev.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. avgusta 2021.)

Na vrh