Domov » Novice » Izobraževanje » 10. praktični prikaz poklicev v Talumu

10. praktični prikaz poklicev v Talumu


V Talumu tudi v teh drugačnih covid-19 časih nadaljujejo z dobro prakso približevanja tehničnih poklicev otrokom, ki se odločajo o nadaljevanju šolanja. Tradicionalno so pred informativnimi dnevi tudi letos pripravili že 10. Praktični prikaz poklicev v Talumu.

Tokrat je predstavitev poklicev v Talumu potekala nekoliko drugače , in sicer so preteklo sredo na svojem YouTube kanalu objavili video prikaz poklicev, ki so že ta trenutek v Talumu med najbolj iskanimi. V video predstavitvi poklicev so predstavljeni poklici na elektro področju, na področju strojništva in v livarstvu. Pri pripravi utrinkov iz delovnega procesa je sodelovalo 17 sodelavk in sodelavcev. Praktični prikaz poklicev je namenjen šolarjem zadnjih razredov in njihovim staršem, ki želijo pobliže spoznati različne poklice in delovne postopke v Talumu. Prikazana so delovna opravila, ki so v praksi povezana s posameznim poklicem, kakšno raznolikost ponuja ter znanja in spretnosti, ki so potrebna za delovno odličnost.

V Talumu imajo dolgoletno tradicijo izvajanja različnih aktivnosti, da bi mlade seznanili s poklicnimi priložnostmi, predstavili kako so se nekoč težaški tehnični poklici z robotizacijo in avtomatizacijo preoblikovali ter krepili vezi med izobraževalnimi inštitucijami in gospodarstvom. Prvi praktični prikaz poklicev so v tovarni aluminija pripravili decembra 2011, letos so 10. februarja simbolično pripravili že 10. praktični prikaz poklicev, tokrat v video izvedbi. Ob tem mladim nudijo opravljanje obvezne prakse, omogočajo vodene oglede podjetja, pomoč pri pisanju seminarskih, diplomskih in drugih nalog ter nudijo kadrovske štipendije za najbolj deficitarne poklice, ki jih potrebujejo v tovarni.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 19. februarja 2021.)

Na vrh