Domov » Novice » Izobraževanje » Dan mlade ustvarjalnosti 2024

Dan mlade ustvarjalnosti 2024


Mestna občina Ptuj je v Mladinsko kulturnem centru Stara steklarska počastila uspehe, ki so jih učenci ptujskih osnovnih šol dosegali s predanim delom vsa leta šolanja. Dan mlade ustvarjalnosti je bil posvečen prav njim, najuspešnejšim učencem. Tako so podelili 68 priznanj zlatim odličnjakom iz vseh šol, ki so za nagrado prejeli grb na steklu Mestne občine Ptuj.

Naj učenec OŠ Breg je Jan Leben, OŠ Ljudski vrt Gabriel Pagliaruzzi, OŠ Ljudski vrt podružnica Grajena Jan Čurkovič, OŠ Mladika Gea Palir, OŠ Olge Meglič Nina Hodnik in OŠ dr. Ljudevita Pivka Blaž Jelen. Najuspešnejši učenec Mestne občine Ptuj v šolskem letu 2023/2024 je postal Gabriel Pagliaruzzi.

Najboljši športnik osnovnih šol Mestne občine Ptuj je postal Tai Primc in najboljša športnica Lara Sledič.

Najboljša glasbenika glasbenih šol v šolskem letu 2023/2024 sta Alexander Kaaouana iz Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla in Amadeja Urbanič Rudolf iz Glasbene in baletne šole Karola Pahorja Ptuj.

Prireditev Dan mlade ustvarjalnosti je bila dopolnjena z glasbeno plesnimi točkami, medtem ko so bili osrednji gostje igralec Nenad Tokalić Nešo, odbojkarica Nika Milošič in rokometaš Jan Maroh.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 21. junija 2024.)

Na vrh