Domov » Novice » Izobraževanje » Dan Visoke šole na Ptuju

Dan Visoke šole na Ptuju


V MKC Stara steklarska na Ptuju je bil osrednji dogodek ob dnevu Visoke šole na Ptuju. Letos ga obeležujejo v skozi temo Bionika – veda prihodnosti za prehod v zeleni, trajnostni in krožni razvoj v javnem in zasebnem sektorju.

Na okrogli mizi so naslavljali trajnostni moment krožnega gospodarstva – iztočnice in regulative pripravlja EU. Napreden in nepovraten prehod na trajnostni gospodarski sistem je nepogrešljiv del nove strategije EU.

Današnji dan Visoke šole na Ptuju so zaznamovali paneli oz. predavanja v prvem delu druženja in okrogla miza. Naslov slednje je bil »Prehod v zeleni, trajnostni in krožni razvoj v javnem in zasebnem sektorju«.

Na panelih so sodelovali predsednik Štajerske gospodarske zbornice, direktor podjetja Dorssen in član Upravnega odbora Visoke šole na Ptuju Albert Kekec s temo Uspešno gospodarstvo in izzivi trajnostnega razvoja, dekan Visoke šole na Ptuju prof. dr. Gorazd Urbanič s temo Bionika v tehniki – visokošolsko izobraževanje za izzive trajnostnega razvoja, predstavnik razvojne raziskovalne dejavnosti Janez Škrlec na temo Človeška bionika kot podporni svet sodobne medicine in zdravstva, iz Štajerske gospodarske zbornice Nina Meglič in prodekan Visoke šole na Ptuju doc. dr. Štefan Čelan na temo Interreg projekt Circular Net – bionika v teoriji in vsakodnevni praksi krožnega gospodarstva. Sledila je podelitev priznanj in zahval. V drugem delu pa so izvedli še okroglo mizo z naslovom »Prehod v zeleni, trajnostni in krožni razvoj v javnem in zasebnem sektorju«. Na njej so sodelovali mag. Janko Širec (predsednik UO VŠP, direktor podjetja Komunala Ptuj in predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva), Albert Kekec (predsednik ŠGZ, direktor podjetja Dorssen in član Upravnega odbora Visoke šole na Ptuju),  doc. dr. Štefan Čelan (prodekan VŠP), Nina Meglič (ŠGZ, koordinatorka SRIP), prof. dr. Gorazd Urbanič (dekan VŠP), Hugo Carli (predsednik OOZ Ptuj), mag. Oton Mlakar (direktor ŠC Ptuj), doc. dr. David Haložan (prodekan VŠP), Sebastjan Jakomini (študent VŠP in direktor podjetja Apogej Tech), viš. pred. Robert Harb (visokošolski učitelj VŠP in član UO VŠP), Andrej Orovič (direktor podjetja Robotehnika in član UO VŠP), Danilo Čeh (direktor ZRS Bistra Ptuj) in Miha Senčar (predsednik Manager klub Ptuj).

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 29. maja 2024.)

Na vrh