Domov » Novice » Izobraževanje » Naj dijaki MO Ptuj šolskega leta 2021/2022

Naj dijaki MO Ptuj šolskega leta 2021/2022


V skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj in nagrad osnovnošolcem, športnikom osnovnih šol, učencem glasbenih šol, dijakom in študentom Mestne občine Ptuj sta učiteljski zbor Gimnazije Ptuj in kolegij ravnateljev Šolskega centra Ptuj naredila izbor najboljših dijakov posameznega izobraževalnega programa. Najboljšim dijakom in dijakinjam so prejšnji teden podelili priznanja za njihove šolske uspehe.

V poročni dvorani Mestne hiše na Ptuju je županja Nuška Gajšek pripravila sprejem za naj dijake šolskega leta 2021/2022. Sama je nagrajencem čestitala in jim je zaželela vse dobro v nadaljnjem izobraževanju. Na podlagi kriterijev pravilnika so nagrade prejeli naslednji najboljši dijaki. Na Elektro in računalniški šoli Ptuj je naj dijak srednjega poklicnega izobraževanja Nejc Strelec, srednjega strokovnega izobraževanja pa Svarun Čelan. Najboljša dijaka Stojne šole Ptuj sta v poklicnem izobraževanju Anej Florjanič in strokovnem izobraževanju Domen Lešnik. Naj dijakinja v programu srednjega poklicnega izobraževanja šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo za šolsko leto 2021/22 je Karin Vogrinec, medtem ko je naj dijak v programu srednjega strokovnega izobraževanja Nejc Pevec. Na Gimnaziji Ptuj je najboljši dijak Matija Berden Strelec.

Predali so tudi tri posebne nagrade, ki so jih prejeli Anej Florjanič iz Stojne šole Ptuj, kot naj dijak triletnega programa, Nejc Pevec kot naj dijak štiriletnih programov Šolskega centra Ptuj in Matija Berden Strelec kot naj dijak Gimnazije Ptuj.

Sprejem Naj dijakov Mestne občine Ptuj za šolsko leto 2021/2022 je bil dopolnjen z glasbenim programom učenk in učiteljice iz Zasebne glasbene šole v samostanu svetih Petra in Pavla.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 1. julija 2022.)

Na vrh