Domov » Novice » Izobraževanje » Prvi šolski dan na ptujskih osnovnih šolah

Prvi šolski dan na ptujskih osnovnih šolah


Za vsakega prvošolčka in njegovega starša je prvi šolski dan posebno doživetje. Za nepozabne spomine na prvi šolski dan so se potrudili na vseh ptujskih osnovnih šolah. Na Osnovni šoli Breg imajo v šolskem letu 2023/2024 skupno 300 učencev in med njimi so pozdravili 28 prvošolcev.

Poseben program ob prvem šolskem dnevu so za vse učence Osnovne šole doktorja Ljudevita Pivka in med njimi so pozdravili devet prvošolcev.

Največja ptujska osnovna šola Ljudski vrt ima skupno kar 937 učencev, Matično šolo obiskuje 93 prvošolcev, podružnično na Grajeni pa 16 prvošolcev.

Na Mladiki so na standarden način pozdravili prvošolce, ki jih imajo v dveh razredih 41, medtem ko bo lepotico ob Dravi skupno obiskovalo 388 učencev.

Dobro voljo so otroci in starši prinesli na prvi šolski dan tudi na Osnovno šolo Olge Meglič. To šolo bo v tem šolskem letu obiskovalo 390 učencev in zelo veseli so bili 43 prvošolcev.

Večino ptujskih osnovnošolcev in njihovih staršev je ob prvem dnevu prišla pozdravit in nagovorit županja Nuška Gajšek. Ta je vsem prvošolcem za spomin in spodbudo poklonila knjigo Ti si moje srce avtorice Neže Mauver.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 6. septembra 2023.)

Na vrh