Domov » Novice » Izobraževanje » Razstava Lepotica ob Dravi

Razstava Lepotica ob Dravi


V Galeriji Magistrat he potekalo odprtje razstave Lepotica ob Dravi. Gre za razstavo, ki so jo pripravile učenke četrtega in petega razreda OŠ Mladika in bi v galeriji na ogled do konca leta 2023. OŠ Mladika napreč letos praznuje 121. obletnico, ki jo bodo ob koncu leta zaznamovali z dnevom šole na temo praznikov. Ta razstava je tako uvod v praznične dni, s katero so učenke lanskega četrtega in petega razreda upodobile šolo, kot jo vidijo in doživljajo same,

Razstavo so naslovili Lepotica ob Dravi in prikazuje upodobitve mogočne stavbe, ki je prostor dnevnega srečevanja, druženja ter učenja otrok in mladine. Radi jo obiskujejo, saj se tukaj spletajo prijateljstva, krepijo ustvarjalnost in domišljija.

To je bilo tudi vodilo likovnega krožka Ustvarjalne roke, ki so ga učenke obiskovale. Najprej so nekaj časa namenile pogovoru, kako se lotiti slikanja v naravi in kaj potrebujejo za delo. Pozneje so nekaj ur namenile slikanju na prostem – skiciranju šole z opazovanjem.

Pomemben del usvajanja znanja znotraj tega krožka je bilo delo na terenu, zato so dekleta z veseljem vzela v roke svinčnike in delala v naravi. Najprej so tako narisale šolo, kot jo vidijo same, pozneje v razredu pa so s suhimi pasteli in flomastri dale svojim slikam šole končno podobo.

Učenke lanskega četrtega in petega razreda so pod mentorstvom Karmen Plavec, mentorice likovnega krožka Ustvarjalne roke, upodobile šolo, kot jo vidijo in doživljajo same. Razstava Lepotica ob Dravi prikazuje upodobitve mogočne stavbe, ki je prostor dnevnega srečevanja, druženja ter učenja. Učenke so najprej z opazovanjem na prostem šolo skicirale, v razredu pa so s suhimi pasteli in flomastri dale svojim slikam končno podobo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 6. decembra 2023.)

Na vrh