Domov » Novice » Kultura » 14. Rimske igre

14. Rimske igre


Od četrtka do nedelje so na Ptuju potekale 14. Rimske igre, ki so bile tudi letos kakor lani zaradi vseh potrebnih ukrepov nekoliko okrnjene, a kot pravijo organizatorji, so zadovoljni,

Rimske igre so se pričele v četrtek, s pompozno otvoritvijo v Rimskem Kampu Poetovio na Štukih. Na otvoritvi so odprli novi Rimski teater. Sledile pa so številne predstavitve, s katerimi organizatorji Društvo Poetovio LXIX rimsko zgodovino obiskovalcem približajo skozi nastope čimbolj avtohotnih skupin, ki se predstavljajo na igrah. Po dveh večerih v Rimskem kampu Poetovio, je glavnina dogajanja ponovno bila skoncentrirana na soboto, ko so se tokrat brez organiziranega sprevoda skozi mesto sprehodili Rimljanke in Rimljani. Na 14. Rimskih igrah so ob večerih rimskih iger poskrbele za zabavo predvsem moške družbe orinetalske plesalke, predstavljale so se rimske vojske, legija Gemina 13. in Dioklecianova legija iz Splita, Gladiatorji iz Pule so poskrbeli za nepozaben prikaz borb, ki so nekoč potekale v Koloseju, večeri pa so se je zaključevali z bruhalci ognja.

Prihajajoče Rimske igre v letu 2022 bodo naše mesto ponovno zasedle v mesecu avgustu, bo pa Rimski kamp po besedah Andreja Klasinca zaživel že v mesecu maju, ko se bo pričela raznovrsten kontinuiran program.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. avgusta 2021.)

Na vrh