Domov » Novice » Kultura » Koncert v Sončnem parku

Koncert v Sončnem parku


Mladinski oder v Sončnem parku ob Dominikanskem samostanu je eden izmed projektov izglasovan na participativnem proračunu. Pretekli vikend je ponovno zaživel.

Skupina mladih je na Mestno občino Ptuj dala pobudo k postavitvi Mladinskega odra Ptuj, z razlago, da Mesto Ptuj nima klasičnega zunanjega koncertnega prizorišča, kjer bi se lahko organizirali koncerti za manjšo do srednje veliko publiko.

Mestna občina Ptuj je torej postavila infrastrukturo ter odprla razpis za organizatorje, kamor se le-ti lahko celo leto prijavljajo, na podlagi prijave pa se oceni, če organizatorji potrebujejo tudi kakšna dodatna finančna sredstva. MO Ptuj je v začetku projekta poskrbela za osnovno tehnično opremo, ki se skladišči v Dominikanskem samostanu. S takšnim prizoriščem lahko organizatorji izboljšajo koncertno ponudbo v mestu, mladina ima neko lokacijo, kjer bi se zbira, ustvarja sceno, seveda pa z umetnostjo vedno vplivajo na duhovno rast tako posameznika kot družbe. Za projekt podpore je v MO Ptuj rezerviranih 9.000 EUR, oder pa je v letošnjem letu že nekajkrat napolnil idiličen park. Pretekli vikend se je na odru V Sončnem parku na Ptuju popoldan odvil kulturno glasbeni dogodek, na katerem so obiskovalci dobili dozo različnih žanrov od klasike, bossa nove, šanson, smooth jazza in sodobnega popa. Nastopili so Eva Majcen & Eva Ertl, Maja Butolen Zorko, Narmej Grager Lutarič & Lina Malinger ter Primož Vidovič & Andrej Kos.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 14. oktobra 2022.)

Na vrh