Domov » Novice » Kultura » Laibach igra Laibach

Laibach igra Laibach


Pretekli vikend je dobesedno zatreslo ptujski Dominikanski samostan, saj je v glavni dvorani nastopila legendarna slovenska glasbena zasedba Laibach.

Program ‘Laibach igra Laibach’ skupine Laibach, ki rada preseneča, je ponudil prvovrstno koncertno poslastico z veliko plemenitega hrupa, vijačenja in surovega preigravanja. legendarnih industrijskih veteranov v staro-novi interpretaciji.

Laibach je v prvem delu koncerta predstavil svoj avtorski program, ki ga sicer zelo redko izvaja, in ki vodi v ‘herojske’, zdaj že skorajda mitološke, začetke benda – v čas med leti 1980 – 1983, ko so člani skupine z doma narejenimi instrumenti sestavljali grobe, industrijske, repetitivne zvoke, zraven pa so si pomagali z reprodukcijskimi zvočnimi instrumenti kot so radio, gramofon, magnetofon in megafon. Skupina je torej odigrala izvorni laibachovski industrijski ‘rock and roll’, kakršen je zabeležen tudi na nedavnem albumu We Forge the Future. Drugi del koncerta pa bo sploh premieren in ekskluziven, saj bo Laibach prvič predstavil popolnoma nov program, in sicer iz albuma, ki bo izšel šele v drugi polovici tega leta, z naslovom Sketches from the Red Districts.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 27. aprila 2022.)

 

Na vrh