Ljubezen gre skozi želodec – Petv
Domov » Novice » Kultura » Ljubezen gre skozi želodec

Ljubezen gre skozi želodec


Da je komedija žanrsko ena izmed bolj privlačnih vsebin za obisk gledališča je dokazala predstava Ljubezen gre skozi želodec, ki je napolnila Mestno gledališče Ptuj.

V zgodbi in pod režijsko taktirko Jerneja Čamplja so se tokrat na odru predstavili Saša Klančnik, Maja Martina Merljak in domačinom dobro poznana Ptujčanka – Urška Vučak Markež.

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov.

V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo.

Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 20. maja 2022.)

Na vrh