Domov » Novice » Kultura » Na Kinu brez stropa 2023 so našteli skupno 2.727 gledalcev

Na Kinu brez stropa 2023 so našteli skupno 2.727 gledalcev

Med 20. julijem in 20. avgustom je Mestni kino Ptuj izvedel Kino brez stropa 2023. Na 20 projekcijah 11 različnih filmov so našteli skupno 2.727 gledalcev.
Največji uspešnici na dvorišču za kinom sta bili seveda letošnja svetovna kinematografska fenomena Barbie in Oppenheimer, ki sta bila tudi na Ptuju že večkrat razprodana, zato tudi po zaključku Kina brez stropa še ostajata na sporedu Mestnega kina Ptuj.
Največ gledalcev, približno tisoč, pa so našteli na projekciji filma Dedek gre na jug, s katero so zatvorili letošnji Kino brez stropa. Posebej zanjo so postavili priložnostni letni kino na novi lokaciji, v Ljudskem vrtu. Kino so želeli pripeljati bližje ljudem, v tem primeru predvsem stanovalcem bližnjih blokovskih naselij, in Ptujčanom omogočiti prijetno filmsko druženje na priljubljenem javnem prostoru. Da bi se dogodka lahko udeležil vsakdo, je bil brez vstopnine. Izbrali so komunikativen slovenski film, ki je bil že pred to projekcijo najbolj gledan film na Ptuju v tem letu – in v katerem nenazadnje igra naš Ptujčan Nenad Tokalič – Nešo. Veseli so, da je dogodek pritegnil različne generacije, na prizorišču smo videli vse od dojenčkov do upokojencev in odzivi so bili zelo lepi.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. avgusta 2023.)
Na vrh