Domov » Novice » Kultura » Osrednja prireditev Območne izpostave Ptuj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti

Osrednja prireditev Območne izpostave Ptuj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti


V hramu kulturne v Narodnem domu na Ptuju se je odvila prireditev Območne izpostave Ptuj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Slednja pokriva dogajanje na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti na območju šestnajstih občin in je bila organizator tradicionalnega dogodka ob dnevu kulture.

Na Osnovni šoli Mladika veliko stavijo na kulturnem izobraževanju in so na prireditvi ob podelitvi kulturne šole leta 2023 prejeli posebno zastavo za naslednje štiriletno obdobje. Priznanja sveta OI JSKD Ptuj za 2023 so prejeli Miran Skok iz Kulturnega društva Žetale, Stanislav Golc iz Kulturnega društva Cirkulane, Anica Hebar iz Kulturnega društva Cirkulane in Edvard Kupčič iz Kulturno umetniškega društva Vitomarci. Vsem kulturnikom je posebej čestitala Branka Bezeljak, ki je bila slavnostna govornica. Na osrednji prireditvi je v kulturnem delu nastopil Vokalni ansambel Elionor.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 8. decembra 2023.)

Na vrh