Domov » Novice » Kultura » Otvoritev Bralne značke za odrasle 2024 v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj.

Otvoritev Bralne značke za odrasle 2024 v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj.


Prav ptujska knjižnica je začetnica tovrstnih bralnih projektov za odrasle, sledilo ji je veliko knjižnic po vsej Sloveniji. Bralna značka za odrasle je nastala in se razvijala pod vodstvom Liljane Klemenčič, lani pa je projekt prevzel Gregor Korošec. Bralna značka za odrasle svoje poslanstvo promocije branja opravlja že več kot dve desetletji.
V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj vsako leto pripravijo zloženke s tematskimi bralnimi seznami. Trudijo se, da je vključeno gradivo čimbolj raznoliko in zanimivo. Izpolnjene zloženke bodo letos zbirali do 23. novembra. Decembra se sezona bralne značke zaključili.
Rdeča nit letošnje “značkarske” sezone bodo prepovedane knjige. “Vse naslove z bralnega seznama združuje to, da so bili bodisi prepovedani oziroma cenzurirani iz političnih, verskih ali drugih razlogov, bodisi se s tematiko prepovedanega ukvarja njihova vsebina. Slednje velja tudi za roman Urške Klakočar Zupančič, s katero se bomo na otvoritvenem dogodku, na svetovni dan poezije, pogovarjali o njenih literarnih uspešnicah Gretin greh in Sibilina sodba,” je razkril vodja Bralne značke za odrasle Gregor Korošec.
Gostja otvoritve Bralne značke 2024 je bila Urška Klakočar Zupančič, avtorica romanov Gretin greh in Sibilina sodba.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 27. marca 2024.)
Na vrh