Domov » Novice » Kultura » Otvoritev nove kino dvorane

Otvoritev nove kino dvorane


3. marca je Mestni kino praznoval svoj 125. rojstni dan. To pomeni, da je najstarejši delujoči kino v Sloveniji in ob tem jubileju so pripravili poseben dogodek, saj so slovesno otvorili novo, še drugo kinodvorano. Nova dvorana s 30 do 50 sedeži je nastala v obokanem pritličnem prostoru kina, ki je bil zadnja desetletja prazen. Ob vrhunski filmski izkušnji, ki jo bo zagotavljala profesionalna DCP kinooprema, bo ponujala tudi udobje in domačnost mestne “filmske dnevne sobe”.

Sodobno tehnično opremo je upravitelj Mestnega kina Ptuj Center interesnih dejavnosti Ptuj pridobil v okviru projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds, ki ga sofinancira Evropska unija. Gradbena in inštalacijska dela v prostoru je sofinancirala Mestna občina Ptuj. Tako je nastala nekonvencionalna, pisana, z nostalgijo prežeta dvorana, za katero organizatorji upajo, da jo bodo za svojo vzeli predvsem mladi.

Z dvema dvoranama se bo lahko v ptujskem kinu zvrstilo še več različnih filmov ob ugodnejših terminih in še več različnim skupinam občinstev namenjenih dogodkov v prijetnem vzdušju.

Na otvoritvi je bila slavnostna govornica županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki je ob jubileju predala Mestnemu kinu Ptuj protokolarno darilo. Organizatorji so na otvoritvi pripravili kratko predstavitev gradnje nove dvorane in ogled le te ter krajše druženje ob vrhunski glasbeni spremljavi zasedbe Krajnci, ki je izvajala filmsko glasbo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 16. marca 2022.)

Na vrh