Domov » Novice » Kultura » Otvoritveni vikend 21. Festivala Art Stays 2023

Otvoritveni vikend 21. Festivala Art Stays 2023


Največji festival sodobne umetnosti Art Stays je imel v programu razstave, koncerte, filmske projekcije in pogovore z umetniki. Letošnja enaindvajseta edicija festivala se imenuje Voyage ali potovanje.

Devet razstav je svoje mesto našlo na Ptuju in Strnišču. V Dominikanskem samostanu je na ogled razstava Selitev, katere avtor je Zazzaro Otto. Razstavišče Knjižnice Ivana Potrča Ptuj je zavzela fotografska razstava Na robu. Galerija Magistrat gosti kar dve razstavi. Prva je Mala poletna akademija, druga pa Noetova barka avtorja Briana Keitha Stephensa. V festival Art Stays so prvič vključili z razstavo Potovanje z Galerijo Luna. Razstava petih avtorjev v Miheličevi galeriji se ukvarja s prekomernim turizmom. Ptujski grad pod imenom Brodolom gosti razstavo in posebno skulpturo. Razstava Razglednice v Galeriji Fo Vi v Strnišču vas popelje na potovanje po zgodovini festivala Art Stays. Osrednja in hkrati največja razstava Potovanje je zavzela Galerijo mesta Ptuj.

Glavni del festivala Art Stays je namenjen razstavam in vabljeni na enkratno popotovanje po razstavah, ki so na ogled do 10. septembra.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 12. julija 2023.)

Na vrh