Domov » Novice » Kultura » Pod morjem okoli sveta

Pod morjem okoli sveta


Razstavišče Knjižnice Ivana Potrča Ptuj nudi prostor najrazličnejšim kulturno-umetniško obarvanim dogodkom Pretekli teden je obiskovalce v čudoviti svet neskončne modrine, med pisane koralne vrtove in njihove prebivalce popeljal Podvodni fotograf in snemalec Andrej Voje ter ob tem razkril še skrivnosti potopljenih razbitin. Pod morjem okoli sveta je tudi edinstvena e-knjiga Andreja Vojeta, ki bralca popelje v prostrano modrino oceanov in pričara barvit ter vznemirljiv podvodni svet. Med branjem e-knjige bralec sreča morske pse, nedotaknjena amforišča, ostanke potopljenih ladij in letal, plava med koralnimi vrtovi in odkriva drobna ter nenavadna bitja.

Andrej Voje je podvodni fotograf in snemalec, ki že 30 let raziskuje svet pod morsko gladino. Za seboj ima že več kot 1300 potopov, potapljal pa se je v vseh treh oceanih in morjih šestih kontinentov. Podvodni fotoaparat ga spremlja že od prvih potopov, kasneje pa ga je nadomestila podvodna kamera.

je avtor več samostojnih fotografskih razstav v Sloveniji in tudi v tujini. S različnimi podvodnimi projekcijami je gostoval širom Slovenije. Sodeloval je na več tekmovanjih in festivalih podvodne fotografije, kjer je prejel tudi nekaj nagrad. Kot zunanji sodelavec je sodeloval z RTV Slovenija. Svoje podvodne dogodivščine je delil z bralci večine slovenskih revij in časopisov. Dve njegovi zgodbi pa je objavila tudi ugledna revija National Geographic.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 1. februarja 2023.)

Na vrh