Domov » Novice » Kultura » Pred nami je festival Dnevi poezije in vina

Pred nami je festival Dnevi poezije in vina


Pred nami je še zadnji festival poletja, ki sovpada s koncem avgusta. Program letošnjega festivala Dnevi poezije in vina so organizatorji razkrili na novinarski konferenci.

Letošnji festival se bo odvijal v treh državah in več mestih, a center poezije in vina še vedno ostaja Ptuj.  Na letošnjem že 26. festivalu, ki je eden največjih in najprepoznavnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, bo nastopilo 20 pesnic in pesnikov iz 10 držav.

Ob pesniškem bomo na Ptuju spremljali še premišljen program iz glasbene, vizualne, fotografske, filmske, plesne, gledališke in drugih umetnosti za vse starostne in interesne skupine. Zadnje festivalsko popoldne pa bo v znamenju družabnega vinsko-kulinaričnega dogodka Poezija vina v starem mestnem jedru Ptuja. Na Mestnem trgu se bo predstavilo več kot 20 slovenskih vinarjev, brbončice bodo razvajali najrazličnejši ponudniki hrane, dogajanje pa bo pospremil bogat kulturni program. Vsi dogodki na festivalu, ki vsako leto privabi okoli 8.000 obiskovalcev, z izjemo vinsko-kulinaričnega sobotnega popoldneva Poezija vina, bodo brezplačni in bodo potekali v slovenskem in angleškem jeziku. Program letošnjega festivala Dnevi poezije in vina je resnično obširen, več informacij pa lahko najdete na spletni strani – www.stihoteka.com.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 19. avgusta 2022.)

Na vrh