Domov » Novice » Kultura » Pred začetkom festivala Dnevi poezije in vina

Pred začetkom festivala Dnevi poezije in vina


Prihodnji teden se pričenja še zadnji poletni festival, festival Dnevi poezije in vina, ki bo med 24. in 28. avgustom 2021 potekal na Ptuju in v številnih drugih krajih v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem.

Na letošnjem jubilejnem, že 25. festivalu, ki je eden največjih in najprepoznavnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, bo nastopilo 35 pesnic in pesnikov iz 20 držav, dogodki pa se bodo odvijali na skoraj štiridesetih prizoriščih na Ptuju in v drugih krajih. Tudi letos bo prebrano Odprto pismo Evropi. Ob pesniškem branju bomo na Ptuju spremljali še premišljen program iz glasbene, vizualne, fotografske, filmske, plesne, gledališke in drugih umetnosti za vse starostne in interesne skupine. Festival v imenu povezuje poezijo in vino, za dodano vrednost okusov na letošnjem festivalu bo poskrbel Slavko Podbrežnik, vodja festivala Salon Sauvignon.

Program letošnjega festivala Dnevi poezije in vina je resnično obširen, več informacij pa lahko najdete na spletni strani – www.stihoteka.com.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 20. avgusta 2021.)

Na vrh