Domov » Novice » Kultura » Slovenski kulturni praznik

Slovenski kulturni praznik


V veliki dvorani Dominikanskega samostana je Mestna občina Ptuj organizirala osrednjo slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Ob Prešernovem dnevu so v skladu s tradicijo podelili priznanja Zveze kulturnih društev Ptuj in najvišja občinska kulturna priznanja.

Zveza kulturnih društev Ptuj je priznanji podelila Vrtcu Ptuj in Bernardki Kos, jubilejni priznanji pa Samo Levstiku in Komornemu moškemu zboru Ptuj. Plaketo Franca Lačna za življenjsko delo in izredne uspehe na področju vokalne glasbe je prejela Sonja Winkler.

Priznanje oljenka so podeli Nini Milošič za dolgoletno uspešno delo in izjemne dosežke na področju kinematografskega dela. Priznanje velika oljenka so podelili Vladimirju Forbiciju za izjemne zasluge in rezultate dolgoletnega delovanja na področju umetnosti in galerijske dejavnosti v Mestni občini Ptuj. Priznanje velika oljenka so podelili Liljani Klemenčič za izjemne zasluge in rezultate dolgoletnega strokovnega dela s področja kulturne dejavnosti, umetniškega ustvarjanja in  predanega dela na področju knjižničarstva.

Slavnostni govorec na prireditvi je bil vodja Galerije mesta Ptuj Dušan Fišer. V kulturnem programu je nastopila kantavtorica in skladateljica Ditka, ki sta jo spremljala pianist in vokalist Gorazd Čepin ter kitarist in vokalist Jan Lužnik.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 9. februarja 2024.)

Na vrh