Domov » Novice » Kultura » Srebrno priznanje Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za leto 2023 je prejel Dušan Fišer

Srebrno priznanje Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za leto 2023 je prejel Dušan Fišer


V Klubu Cankarjevega doma Ljubljana so slavnostno podelili odličja in priznanja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za leto 2023. Med prejemniki je tudi Dušan Fišer, ki so mu podelili srebrno plaketo. Ta sodi med najvišja odličja, ki jih podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Dušan Fišer deluje kot vizualni umetnik, galerist, kustos, profesor, scenograf, mentor in selektor. Ustvarja v različnih medijih kot so slikarstvo, instalacije in video, s svojo avtorsko poezijo pa je izvedel tudi številne umetniške performanse.

Kot so zapisali na JSKD predstavlja vrhunsko in angažirano mentorsko in organizacijsko delo Dušana Fišerja izjemen prispevek h kakovostnemu razvoju ljubiteljske likovne dejavnosti. Dušan Fišer se je tekom svoje kariere predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah. Gre za kompleksnega in neposrednega likovnega ustvarjalca. Ob svojem umetniškem ustvarjanju je Dušan Fišer trenutno tudi vodja Galerije mesta Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 5. aprila 2024.)

Na vrh