Domov » Novice » Kultura » Številne nagrade za Mestno gledališče Ptuj

Številne nagrade za Mestno gledališče Ptuj


Na letošnjem Borštnikovem srečanju je strokovna žirija ponovno prepoznala delo MGP, saj so domov odnesli kar pet nagrad.

Te nagrade so:

Borštnikovo nagrado za igro je prejel Janez Škof za vlogi v predstavi Frančišek v produkciji Mestnega gledališča Ptuj in Robina v predstavi Otroci v produkciji Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana.

 Borštnikovo nagrado za igro je prejela Tamara Avguštin za vlogi Rachel Donelan v predstavi Zaprta študija. »New Constructive Ethics« v produkciji Prešernovega gledališča Kranj in v predstavi Frančišek v produkciji Mestnega gledališča Ptuj.

Borštnikovo nagrado za igro je prejel Branko Šturbej za vlogo v predstavi Kdo se boji Virginie Woolf? v produkciji Mini teatra in Mestnega gledališča Ptuj.

Borštnikovo nagrado za scenografijo je prejel Branko Hojnik za predstavo Frančišek v produkciji Mestnega gledališča Ptuj.

Borštnikovo nagrado za oblikovanje svetlobe in videa je prejel kolektiv Son:DA in Toni Soprano Meneglejte za uprizoritev Kdo se boji Virginie Woolf? režiserja Ivice Buljana v produkciji Mini teatra in Mestnega gledališča Ptuj.

Je pa Mestno gledališče Ptuj nagradam iz Borštnikovega srečanja pred dnevi dodalo še dve nagradi na festivalu v Viminaciumu v Srbiji. Janez Škof je prejel nagrado Zlata fibula za vlogo Frančiška, hkrati so prejeli še mednarodno nagrado Viminacium Maximus za predstavo Frančišek v produkciji Mestnega gledališča Ptuj, v celoti.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 30. junija 2023.)

Na vrh