Domov » Novice » Kultura » To soboto bo na Panorami dan urbane kulture

To soboto bo na Panorami dan urbane kulture


V soboto se bo na ptujski Panorami zgodil velik brezplačni open air dogodek. Delavnice, koncerti in umetnost se bodo prepletali že od 14. ure dalje.

Z željo, da bi v svojem mestu prispevali k razvoju urbane kulture, s tem pa tudi k razvoju trajnostnega turizma, so člani kolektiva Popperkeg Orchestra zasnovali novi koncept – dobro za dobro, s katerim ne želijo le nastopati na velikem odru, pač pa predvsem inovirati, povezovati, delovati v svojem poklicu, prispevati okolju in skupnosti – delati dobro za dobro. Multikulturni dogodek se bo zgodil na Panorami. Tam bodo skozi popoldan potekale različne delavnice, proti večeru pa se bo odvil koncertni del dogodka.

Festival, ki bo potekal pa je tudi dobrodelne narave. Zbirali bodo prostovoljne prispevke za Društvo UP-ornik, ki bo z zbrano vsoto ljudem v socialni stiski pomagalo pri plačilu osnovnih položnic in prehrane. Vsak, ki zmore in želi, lahko prispeva 5€ tako, da pošlje SMS sporočilo z besedilom “upornik5” na 1919. Dogodek pa podpirajo tudi številnimi domači kulturniki, nevladniki in gospodarstveniki z materialnimi in finančnimi sredstvi ter Mestna občina Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 18. avgusta 2021.)

Na vrh