Domov » Novice » Kultura » UP! Urbana Panorama Fest

UP! Urbana Panorama Fest


Zaradi slabega vremena iz sobote na nedeljo prestavljen festival Urbana Panorama je ponovno dokazal, da je na Ptuju dovolj prostora za vsebinsko najrazličnejše dogodke.

Hrana, pijača, stojnice s spominki, možnost dviga s toplozračnim balonom, vrhunski ambient, ustvarjanje grafita izpod rok Aleksandra Fenosa in da ne pozabimo še pike na i – urbane glasbe… Vse to je recept za čudovit dan preživet na Ptujski Panorami, kjer so že leto nazaj akterji organizirali dogodek Urbana Panorama. Tudi letos je bila ponudba glasbenih skupin izjemna, skozi popoldan se je žur nadaljeval v noč.

Ob množici glasbenih skupin je letošnji večer pripadel Rambu Amadeusu. Nastopaško samovšečen Balkan boy multiprakticira različne glasbene stile in združuje nezdružljivo. Zadnja leta je njegova mišunga posebej začinjena z jazzom in improvizirano godbo, ki se prav zafrknjeno prilegata njegovemu neusahljivemu pikremu jeziku čez biznis, politiko, šport, kriminal, estrado, religijo. Rambo Amadeus ni bil navdušen samo nad našim mestom, ampak tudi nad konceptom festivala, za katerega pravi, da so takšne spremembe nujne.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 19. avgusta 2022.)

Na vrh