Domov » Novice » 26. seja SPVCP Mestne občine Ptuj

26. seja SPVCP Mestne občine Ptuj


Deset točk se je znašlo na dnevnem redu 26. redne seje Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj. Zbrani v veliki sejni sobi Mestne hiše na Ptuju so se na začetku seje preko pomočnika načelnika Policijske postaje Ptuj Tomislava Slediča seznanili  z  oceno stanja prometne varnosti v januarju in februarju leta 2024 na območju Mestne občine Ptuj. V tem obdobju se je skupno zgodilo 61 prometnih nesreč in ena oseba je bila v njih težje poškodovana. Zabeležili so tudi sedemnajst oseb, ki so bile v prometnih nesrečah lažje telesno poškodovane. Glavni vzroki prometnih nesreč ostajajo nespremenjeni.

Prav tako so na 26. seji SPVCP Mestne občine Ptuj predstavili priprave na akcije, kot so medobčinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu« učencev osnovnih šol, izobraževanju učencev 9. razredov osnovnih šol. Izobraževanju voznikov motornih koles, izvajanju projekta »Pasavček« in preventivno akcijo »Varno kolo«.

Predsednik SPVCP Mestne občine Ptuj Franc Kozel je na seji predstavil problematiko umirjanja prometa na Vodovi ulici na Ptuju – šolska pot. Želja stanujočih na tem območju je, da bi se v doglednem času zgradil pločnik, po katerem bi otroci imeli varno pot v šolo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 5. aprila 2024.)

Na vrh