Domov » Novice » 7. redna seja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj

7. redna seja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj


V drugi točki dnevnega reda je članom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj komandir Policijske postaje Ptuj Aleksander Lubej predstavil stanje prometne varnosti v obdobju od 1. januarja do 30. aprila 2021. Trendi so ugodnejši kot v enakem primerjalnem obdobju v letu, ko so se zgodile 104 prometne nesreče, medtem ko se je v prvih štirih mesecih leta 2021 v Mestni občini Ptuj zgodilo 71 prometnih nesreč. Največ sedemindvajset prometnih nesreč se je zgodilo v mesecu februarju

Na seji je bila podana ocena izvajanja Načrta varnosti cestnega prometa v Mestni občini Ptuj v prvem trimesečju 2021. Člani zaradi epidemije koronavirusa niso uspeli izpeljati dveh projektov in sicer medobčinskega tekmovanja Kaj veš o prometu ter prometnih izobraževanj za dijake drugih letnikov ptujskih srednjih šol. Bodo pa izpeljali v naslednjem mesecu nekaj pomembnih prometnih projektov, ki so namenjeni otrokom.

Na 7. redni seji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj v veliki sejni sobi so zbrani bili ob koncu seznanjeni tudi z informacijami o modernizaciji Peršonove ulice, Gajzerjeve ulice in Pivkove ulice, katere bodo sedaj po prenovi bistveno bolj varne za vse udeležence v cestnem prometu.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 7. maja 2021.)

Na vrh