Domov » Novice » Usposabljanje motoristov in voznikov mopedov

Usposabljanje motoristov in voznikov mopedov


Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj je v sodelovanju s Policijo, Združenjem Šoferjev in avtomehanikov Ptuj in Javnimi službami Ptuj organiziral brezplačno usposabljanje motoristov in voznikov mopedov pred pričetkom motoristične sezone. To usposabljanje je potekalo na vadbenem poligonu šol vožnje na Dornavski cesti na Ptuju.

Policist motorist inštruktor so voznike enoslednih motornih vozil seznanil o pomenu psihofizične kondicije motoristov in voznikov mopedov, kot ranljivih udeležencev v cestnem prometu. Poudarek je bil na ključnih dejavnikih, ki botrujejo k nastanku prometnih nesreč, pomenu zaščitne opreme ter brezhibnega vozila.

Policist motorist inštruktor so pokazali elemente spretnostne vožnje na spretnostnem poligonu, na katerem so se s svojimi vozili preizkusili vsi udeleženci.

Reševalec, motorist nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Maribor je pokazal temeljne postopke oživljanja in postopke nudenja prve pomoči.

Člani ZŠAM Ptuj so vsem udeležencem predstavili očala, ki simulirajo različne stopnje alkoholiziranosti.
Motoristi in vozniki mopedov so med najbolj izpostavljenimi skupinami udeležencev v cestnem prometu, še posebej pa mladi vozniki. Takšne preventivne akcije pripomore k večji ozaveščenosti voznikov enoslednih vozil, da lahko za svojo varnost v cestnem prometu naredijo največ sami s svojim pravilnim ravnanjem.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 3. maja 2023.)
Na vrh