Domov » Novice » 60 let Radia Ptuj in 75 let Štajerskega tednika

60 let Radia Ptuj in 75 let Štajerskega tednika

S koncertom Poklon generacijam so v medijski družbi Radio Tednik Ptuj sinoči obeležili 60 let Radia Ptuj in 75 let Štajerskega tednika. S tem so zaokrožili tridnevno dogajanje, v okviru katerega so v petek pripravili 54. Festival narodno-zabavne glasbe, v soboto pa še finalno prireditev projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in s veselijo.
V uvodu sta zbrane pozdravila namestnica odgovorne urednice Štajerskega tednika Mojca Zemljarič in odgovorni urednik Radia Ptuj Domen Hren in se zahvalila poslušalcem in bralcem za zaupanje, obenem pa zagotovila, da bosta oba medija svoje delo zavzeto in odgovorno opravljala še naprej.
Ob napovedih voditeljev Radia Ptuj so se na odru zvrstili številni gostje – spremljali smo lahko baletno točko učenk Glasbene šole Karol Pahor Ptuj, na klavir je zaigral tudi učenec te šole Jan Belšak. Za posebno medgeneracijsko navezavo so poskrbeli člani pevskega zbora Doma Upokojencev Ptuj in zbora zasebne glasbene šole Sv. Petra in Pavla, ki so skupaj zapeli legendarno skladbo Kam le čas beži, pri tem pa sta se jih pridružila tudi Hermina in Franc Šegovc iz ansambla Štirje Kovači, s posebnim veseljem in srčnostjo pa sta na oder stopila tudi harmonikar Žiga Lovrec in kitarist Nejc Grobelšek. Poklon visokima jubilejema so izrekli tudi številni slovenski glasbeniki – Helena Blagne, Manca Špik, Isaac Palma, Petovia, Ansambel Opoj, Tjaša in Uroš, Nina Pušlar, Čuki, Modrijani, Silvo Pliberšek, Dejan Vunjak in Tanja Žagar. Veselja ni skalila niti ploha med nastopom Modrijanov in Čukov – oboji so na odru vztrajali kljub dežju, čemur je sledila tudi publika, ki je veselo prepevala pod dežniki, vse dokler ni prenehalo deževati.
Ob zaključku koncerta je zbrane nagovoril direktor družbe Radio Tednik Ptuj Drago Slameršak, pridružila se mu je tudi ptujska županja Nuška Gajšek in mu izročila Veliko statuo Mestne občine Ptuj.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 8. septembra 2023.)
Na vrh