Domov » Novice » 70 let delovanja Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije Zavoda Ptuj

70 let delovanja Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije Zavoda Ptuj


Začetek delovanja Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije Zavoda Ptuj štejejo za leto 1953, ko se je ustanovila Okrajna veterinarska ambulanta Ptuj. Od takrat do danes se je zavod širil in izpopolnjeval na različnih področjih. Trenutno imajo 116 zaposlenih, ki delujejo v šestih oddelkih. Njihovo delo je skozi sedemdesetletno zgodovino zavoda veliko prispevalo k razvoju kmetijstva v naši regiji.

Z regijsko živinorejsko razstavo, ocenjevanjem krav, kmečko tržnico in različnimi kmetijskimi predstavitvami so v KGZS – Zavodu Ptuj obeležili letošnji jubilej. Osrednji del praznovanja 70 letnice je predstavljala prireditev, na kateri smo ob nagovorih in kulturnem programu videli tudi podelitve priznanj. Za 70 let uspešnega dela je županja Nuška Gajšek zavodu predala Veliko statuo Mestne občine Ptuj.

Ob dnevu zavoda so se zahvalili vsem, ki so jim na kakršenkoli način pomagali skozi zgodovino. V njej so zabeleženi številni mejniki te strokovne inštitucije, ki ima zelo pomembno vlogo na področju kmetijstva v Podravju in širše.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 14. junija 2023.)

Na vrh