Domov » Novice » 9. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj

9. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj


V prostorih Mestne hiše se je popoldan odvila 9. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, na kateri so svetniki razpravljali v devetnajstih točkah dnevnega reda.
Na tokratni seji so svetniki prisluhnili prvemu branju Proračuna Mestne občine Ptuj, ki se bi naj za leto 2024 določil v višini 30.713.944,52 EUR. Ponovno so bile na mizi spremembe in dopolnitve Statuta Mestne občine Ptuj ter Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ptuj. Svetniki so odločali o ustanovitvi Javnega zavoda Zavod Ptuj, ki bo združeval Zavod za turizem, Center interesnih dejavnosti Ptuj in Zavod za šport Ptuj ter bo začel delovati 1. januarja 2024. V ustanovitvenem aktu beremo, da bo zagotavljal turistično in športno delovanje ter delo na področju mladine. Vse tri veje se bodo razvijale enakomerno. Razprava je tekla tudi o potrditvi sklepov o potrditvi osnutka Strateškega razvojnega dokumenta Mestne občine Ptuj do leta 2035, o spremembah in dopolnitvah Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Ptuj za leto 2023 in o prodaji nepremičnin v lasti občine.
Praznik Mestne občine Ptuj bo 23. april
Na 9. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Ptuj so svetniki in svetnice s triindvajsetimi glasovi za in šestimi glasovi proti izglasovali Predlog Sprememb in dopolnitev Statuta Mestne občine Ptuj. Glavne spremembe so:
– da je določen novi datum praznika Mestne občine Ptuj, ki bo po novem 23. april,
– da bo Mestni svet imel naslednje stalne odbore (1. Odbor za finance, 2. Odbor za gospodarstvo, okolje, prostor, gospodarsko infrastrukturo in lokalno samoupravo in 3. Odbor za družbene dejavnosti, socialno varstvo, zdravstvo, kulturo in splošne zadeve.)
– da Četrtne skupnosti lahko opravljajo naloge iz pristojnosti mestne občine, ki se nanašajo na prebivalce četrtne skupnosti. Naloge četrti skupnosti se nanašajo na:
– pospešujejo kulturne, športne in druge društvene dejavnosti na svojem območju,
– organizirajo kulturne, športne in druge prireditve oziroma nudijo pomoč pri takih prireditvah, kadar je organizator mestna občina,
– sodeluje pri pripravi odločitev občinskih organov z dajanjem predlogov in mnenj o predlogih prostorskih aktov občine, proračuna in razvojnih načrtih ter drugih aktov občine, ki se nanašajo na njihovo območje.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika. dne 25. oktobra 2023.)
Na vrh