Domov » Novice » Dan spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem

Dan spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem


Združenje borcev za vrednote NOB Ptuj, Mestna občina Ptuj, Občina Juršinci in številni posamezniki, društva ter organizacije so izvedli ob Dnevu spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem proslavo v Juršincih in še pred tem polaganje vencev k obeležjem.
Ob Dnevu spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem so se spomnili padca Lackove čete v Mostju, 8. avgusta 1942 in žrtev druge svetovne vojne.
V Parku spominov je delegacija položila vence k spomeniku narodnemu heroju Jožetu Lacku in ostalim obeležjem, prav tako pa so venec položili k spomeniku Slovenjegoriške-Lackove čete v Mostju.
Osrednja proslava ob Dnevu spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem je bila v kulturni dvorani v Juršincih. Na njej so spregovorili predsednica Združenja borcev za vrednote NOB Ptuj Branka Bezeljak, župana Občine Juršinci Robert Horvat in predsednik ZZB za vrednote NOB Slovenije Marjan Križman. V sklopu proslave so bile podeljena različna priznanja OZB za vrednote NOB Ptuj. Na proslavi so nastopili pevci Komornega moškega pevskega zbora Ptuj, Moškega zbora KD Rogoznica in Kvarteta DPD Svoboda Ptuj, recitatorji Teatra III – DPD Svoboda Ptuj, Kulturnega društva Dr. Anton Slodnjak Juršinci in Kulturnega društva Ruda Sever Gorišnica.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 11. avgusta 2023.)

 

Na vrh