Domov » Novice » Dejavnost Centra interesnih dejavnosti Ptuj

Dejavnost Centra interesnih dejavnosti Ptuj


Dejavnost Centra interesnih dejavnosti Ptuj se je vzpostavila z namenom otrokom in mladim ponuditi kakovostne priložnosti za razvijanje ustvarjalnosti in pridobivanje izkušenj na področju mladinskega dela. Zaradi narave dela, je tudi na njih vplivala epidemija povezana s COVID 19.

CID Ptuj omogoča druženje, neformalno učenje, organizira pester izbor interesnih dejavnosti, počitniške programe, posreduje različne informacije, daje možnosti uresničevanja lastnih zamisli mladih, se vključuje v mednarodno sodelovanje, omogoča prostovoljno delo in odpira možnosti za aktivno vključevanje mladih v programe in projekte na nacionalni in evropski ravni. Že iz naštetega je jasno, da so programi zaradi ukrepov okrnjeni in določene vsebine so selili na spletne platforme.

Video na zahtevo bo glede na dober sprejem pri uporabnikih tudi kasneje po končanem obdobju epidemije ostal kot dodana vrednost. Nekatere filme bodo predvajali v Kinu, določene pa ponujali v ogled tudi preko spleta. V času poletnih počitnic CID Ptuj ponuja tudi najrazličnejše dejavnosti za preživljanje prostega časa mladih. Tudi letos še upajo, da bodo lahko programe izvedli v celoti.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 16. aprila 2021.)

Na vrh