Domov » Novice » Dom upokojencev Ptuj v kratkem odpira novo enoto v Juršincih

Dom upokojencev Ptuj v kratkem odpira novo enoto v Juršincih


Dom upokojencev Ptuj v teh dneh zaključuje novogradnjo v občini Juršinci, kje bodo v prostore predvidoma konec prihodnjega meseca maja, po zaključenem opremljanju prostorov, pričeli sprejemati tudi nove stanovalce. Potencialne kandidate za sprejem že sedaj vljudno vabijo k oddaji vloge za sprejem. Zaradi novih stanovalcev v teh dneh že aktivno iščejo tudi nove kadre, ki bi se želeli pridružiti timu v Juršincih.

Dom upokojencev Ptuj že sedaj s približno 700 posteljami v vseh petih enotah spada med večje domove v Sloveniji. Zaradi iz leta v leto večjih potreb po institucionalnem varstvu, je v bila v letu 2019 podpisana pogodba za izgradnjo novega dela doma ob že obstoječi enoti v občini Juršinci. Enota ptujskega Doma upokojencev v Juršincih je sicer svoja vrata za 56 stanovalcev odprla februarja leta 2012 in je do letošnjega leta bila med manjšimi enotami.

Izgradnja novega dela enote Juršinci se je pričela v letu 2020, po dveh letih gradnje pa bodo prostori v mesecu maju predani namenu. Prizidek enote v Juršincih ponuja novih 96 mest, in sicer 12 enoposteljnih in 42 dvoposteljnih sob.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 16. aprila 2021.)

Na vrh