Domov » Novice » Jelena, gluha modra herojka

Jelena, gluha modra herojka


Pred dnevi se je na Ptuju v okviru dobrodelne turneje ustavila Jelena, gluha modra herojka, ki z dostavljanjem na kolesu pomagala gluhim in naglušnim otrokom.

Jelena, bo v sklopu turneje Wolt obiskala 22 mest po Sloveniji, saj je povezana je z gluho in naglušno skupnostjo tako v Sloveniji kot tudi Estoniji in v sklopu te turneje bo tudi pomagala gluhim in naglušnim otrokom in mladostnikom.

Z njenimi dostavami po mestih v sklopu turneje bo podjetje za katerega dela število vseh prevoženih kilometrov in opravljenih dostav podvojilo in pretvorilo v evre ter izkupiček kot donacijo nakazalo Zavodu za gluhe in naglušne.

Jelena sicer s to turnejo tudi ruši stereotipe o gluhih in naglušnih ljudeh, izobražuje ljudi, pripoveduje anekdote, ki so se ji zgodile pri dostavljanju, kakšne so stigme, kako se ljudje odzovejo, ko izvedo, da je gluha in še bi lahko naštevali.

Jelena je v Slovenijo prišla zaradi ljubezni, tudi delala kot dostavljavka in opravila več kot 2000 dostav, zato se je tudi porodila ideja o tej turneji, danes sicer dela kot pomočnica v Woltovi pisarni.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 3. novembra 2023.)

Na vrh