Domov » Novice » Kmetija leta Mestne občine Ptuj

Kmetija leta Mestne občine Ptuj


Kmetija leta je tradicionalni projekt Mestne občine Ptuj, ki je doživel svoj vrhunec s krajšo prireditvijo v Domu krajanov Grajena. Ta prireditev je ena izmed številnih v počastitev občinskega praznika Mestne občine Ptuj. Na njej smo spremljali odličen glasbeni program, podelitvi priznanj in kratke pogovore z nagrajenci. V glavnem delu sta o pomenu kmetijstva in izbora Kmetija leta spregovorila ptujska županja Nuška Gajšek ter predsednik ocenjevalne komisije Andrej Rebernišek.

Strokovna komisija je za Kmetijo leta 2023 v Mestni občini Ptuj izbrala kmetijo Fuks iz Nove vasi pri Ptuju 36. Komisija je omenjeni kmetiji namenila največ točk za gospodarjenje na kmetiji, spoznala jih je kot tržno razvojno naravnano kmetijo, ki v bodoče zagotavlja delovna mesta na kmetiji ter ima urejeno nasledstvo. Posebno nagrado za ohranjanje tradicije življenja na vasi in ohranjanje arhitekturne dediščine je prejela kmetija Lešnik iz Grajenščaka 89. Na kmetiji živijo tri generacije, ki na tradicionalni način prideluje kakovostno hrano.

Nagrajeni kmetiji Fuks in Lešnika bosta priznanji za izbor Kmetije leta 2023 dobili na osrednji prireditvi Mestne občine Ptuj, ki bo potekala ta petek ob 18. uri v Dominikanskem samostanu na Ptuju

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 2. avgusta 2023.)

Na vrh