Domov » Novice » Marčevska redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj

Marčevska redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj


Marčevska redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj vsaj po dnevnem redu ni postregla s točkami, kjer bi se razvile daljše razprave svetnikov. Pod točko informacije pa so bili svetniki seznanjeni z Zapisnik komisije za izvedbo kontrole izvedenih postopkov družbe Javne službe Ptuj d. o. o. za dobavo zemeljskega plina v letu 2021 ter kontrole pravilnosti izračuna cene oskrbe s toplotno energijo v Mestni občini Ptuj.

Da spomnimo… kot večino občin je tudi MO Ptuj konec lanskega leta doletela izjemna podražitev zemeljskega plina, kar se odraža predvsem na položnicah odjemalcev toplotne energije vezanih na vročevodni sistem. Zaradi špekulacij v javnosti o nepravilnostih pri naročanju zemeljskega plina je županja MO Ptuj Nuška Gajšek pozvala nadzorni svet družbe Javne službe Ptuj, da na omenjenem področju imenuje komisijo, ki bi pregledala pravilnost postopkov.

Pod črto je torej postopek bil izpeljan zakonito, vsi dvomi, da je koncesionar kriv za višje položnice pa so ovrženi. Se pa v Javnih službah Ptuj že pripravljajo na naslednjo kurilno sezono in vse napore vlagajo v izgradnjo kotlovnice na lesno biomaso, kar bi znižalo stroške ogrevanja za občanke in občane. Kar se tiče investicije, bodo Javne službe Ptuj v sistem ogrevanja vložile približno 2 milijona 700 000 eurov brez davka na dodano vrednost. Zmogljivost nove kotlovnice pa bo omogočala v prihodnjih letih tudi priklop novih odjemalcev v sistem. Zaradi novega načina pridobivanja toplotne energije bi lahko bila v prihodnosti položnica nižja za približno 30%.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 23. marca 2022.)

Na vrh